Lună Nouă & Yoga Nidra 2019-04-05

Când: 2019-04-05 19:00 – 21:00
Unde: La centrul my Tao în București, România
Descriere: Sesiune de Nidra Yoga de Lună Nouă
Îți dorești să practici o tehnică foarte puternică de relaxare conștientă?
Atunci această clasă este pentru tine.

Te invit la o sesiune de 2 ore de Yoga Nidra vineri pe 5 Aprilie, de la 7 la 9 seara !
Este o perioadă ideală să facem schimbări în bine și vă propun să ne bucurăm de energia și beneficiile Yoga Nidra la fiecare Lună Nouă.

Participă la această sesiune de yoga și vei descoperi:
O tehnică foarte puternică de relaxare conștientă prin Nidra Yoga.
Nidra în limba Sanscrită înseamnă somn, yoga uniune, acest Somn Yogin conștient induce o stare de relaxare fizică, mentală și emoțională.

Această practică te ajută să:
– îmbunătățești memoria
– crești creativitatea și capacitatea de învățare
– reduci nivelul de stres
– ai o stare de bine

De ce Yoga Nidra și Luna Nouă ?

Luna nouă reprezintă astrologic începutul unui nou ciclu lunar și este simbolul pentru noi începuturi, pentru renaștere. Energia de manifestare este puternică pentru că Luna este la cea mai mare distanța de Pământ și așa se eliberează imaginația de limitele materiale. Gândurile, proiectele, planurile pe care le facem acum sunt ca niște semințe magice care vor crește ca în poveste, deci să fim atenți la ceea ce ne dorim!

Acum lucrăm fără lumina și înțelepciunea Soarelui, lucrăm cu intuiția, cu abilitățile noastre mai puțin obișnuite, este ideal să ne ascultăm corpul, inima și instinctele, să ascultăm vocea noastră interioară.

În astrologia Vedică, luna este asociată cu mintea și emoțiile și se crede că poziția sa față de alte planete ne influențează destinul mental, emoțional și romantic. Multe ritualuri și credințe sunt asociate cu luna, ziua de lună nouă este în mod tradițional considerată a fi sub bune auspicii, adică favorabilă, protejată.

Zeul Shiva are pe cap o lună nouă. Shiva Tattva este locul în care nu există minte și luna înseamnă minte, se interpretează că înțelepciunea este dincolo de minte, dar trebuie să fie exprimată cu o anumită nuanță a minții.

Yoga Nidra pe de altă parte ne favorizează și mai mult conectarea cu sinele nostru, cu intuiția noastră, cu subconștientul, ne eliberează de limitele și programele minții noastre raționale, ne facilitează accesul mai ușor la energia Universului ca să ne materializăm o dorință.

Yoga Nidra este numită “somnul yoghin conștient”, calmează mintea și creează o stare asemănătoare somnului, dar în același timp creierul rămâne treaz și vigilent, lucru confirmat de studiile asupra undelor cerebrale.
Alte studii științifice demonstrează că Yoga Nidra reduce simptomele de stres, disconfortul menstrual, insomnia, artrită reumatoidă și diabet de tip 2, ne îmbunătățește sănătatea.

Este ușor de practicat pentru că stăm întinși pe spate, relaxați în Savasana și suntem ghidați să respirăm și să ne concentrăm pe diferite părți ale corpului, să ajungem în stare de meditație profundă în care corpul fizic este relaxat complet dar mintea rămâne atentă, conștientă, la nivel neurologic, creierul ajunge în zona dintre starea de somn și cea de veghe, corpul doarme dar mintea este trează.

De ce sa participi la meditațiile de grup?

Pentru că energia este foarte puternică și se amplifică mai mult decât exponențial. Nimic nu se poate compara cu o conexiune fizică față în față. Puteți simți o adevărată legătură cu ceilalți prin atingerea liniștii și păcii în același timp. De fapt, putem întâlni literalmente oameni pe aceeași lungime de undă: cercetările arată că undele cerebrale ale participanților în timpul meditației se sincronizează.

Credeți sau nu, dar numărul contează. Există studii care demonstrează efectul în mediul înconjurător atunci când un grup meditează împreună. Conform teoriei câmpului unificat conștiința noastră poate schimba lumea fizică din jurul nostru prin modificarea câmpului.

Un experiment a demonstrat teoria numită “Efectul Maharishi”: în Merseyside, Anglia, un număr care a depășit 1% din populație a meditat împreună în fiecare zi din 1988 până în 1991, efectul a fost scăderea ratei criminalității în așa fel încât localitatea a trecut de la cea mai riscantă categorie la cea mai sigură din Anglia.

Cine?

Instructor: Cera
Motto personal: „Eu Sunt
Cera a studiat Yoga în India și este Profesor Acreditat de Yoga cu 500 de ore (RYT500) înregistrat sub egida Yoga Alliance și cu specializare în Yoga Nidra.
Este Instructor Certificat în Sistemul Universal Healing Tao și Practician Certificat de Chi Nei Tsang I, II și III recunoscut de Ministerul Sănătății din Thailanda. A avut privilegiul să studieze, să practice și să lucreze cu Maestrul Mantak Chia atât în Europa cât și în Thailanda în stagii de pregătire de o lună sau mai scurte de câteva zile.
Predă Reiki Tradițional, pe linia Maestrei Mary McFadyen care a fost discipolă a Paramahansa Yogananda.

Participarea este pe bază de donație. Vă puteți rezerva locul prin mesaj privat sau prin SMS la 0745 508 321.
Vă așteptăm cu inima și mintea deschisă!

Te aștept cu drag,
Cera de la my Tao


You May Also Like