Mâinile noastre și sănătatea lor cu ajutorul Yoga și Qigong

Când ați privit cu atenție mâinile voastre? Fiecare deget, palma, încheieturile, toate vă pot indica dacă sunt sau nu sănătoase.

Mâinile au o arhitectură complicată a tendoanelor, articulațiilor, ligamentelor, nervilor și oaselor. Fiecare dintre aceste structuri este vulnerabilă la diverse afecțiuni sau răniri, dintr-o varietate de motive, de la cauze mecanice la cele neurologice. Dacă mâinile vă dor, chiar și cele mai simple sarcini de la turnarea cafelei, periajul dinților și închiderea nasturilor, până la folosirea lingurii, a pixului sau scrierea mesajelor pe telefon, pot deveni o încercare dureroasă.

Artrita este de departe cea mai frecventă cauză a durerii și a handicapului mâinilor.

Una dintre cele mai importante modalități de recăpătare a sănătății și mobilității mâinilor este prin exerciții fizice, înainte de orice consultați-vă medicul pentru a avea un diagnostic corect.

Dacă vă doriți să învățați să vă îngrijiți mâinile, vă așteptăm alături de noi, fie că alegeți Yoga sau Qigong în ambele variante veți găsi soluția potrivită pentru fiecare dintre voi, pentru că sunt adevărate științe ale vieții de mii de ani.

În Yoga pentru sănătătea articulațiilor, de exemplu pentru mâini avem:

  1. Mushtika Bandhana – constă în deschiderea palmei, întinderea și extinderea degetelor, urmată de strângerea mâini în pumn, în mod repetitiv în serii de 10 – 20 – 30 până la 40 de repetări.
  2. Manibandha Naman – constă în întinderea și îndoirea încheieturilor mâinii, în mod repetitiv în serii de 10 – 20 – 30 până la 40 de repetări.
  3. Manibandha Chakra – constă în rotirea încheieturilor mâinii, în ambele sensuri, în mod repetitiv în serii de 10 – 20 – 30 până la 40 de repetări.

În Qigong avem exerciții de întindere a tendoanelor: răsuciri mici și largi, în lateral, în fața și în spatele corpului ale mâinilor cu repetări în serii de 3, 6, 9.

Fiecare parte a corpului nostru este importantă, nu lăsați durerea să vă afecteze viața, luați măsuri preventiv!

You May Also Like