Amabilitatea și sunetul

Sunetele fac parte din viața noastră din momentul concepției având posibilitatea de a rearanja structura moleculelor. Vocea umană este una din cele mai puternice metode de vindecare și transformare personală.

Știai că poți folosi sunetul ca să controlezi starea de nervi, iritarea sau agresivitatea de peste zi?

Sunetul reprezintă din punct de vedere fizic o formă de energie ce se propagă prin mediul material. Sunetul este la nivel fiziologic senzația produsă asupra organului auditiv de către vibrațiile mediului ce sunt transmise pe calea undelor acustice. Urechile sunt sensibile la vibrații cu frecvențe între 20 Hz și 20 kHz și percepția acestora depinde mult de amplitudinea acestora și de starea de sănătate.

Urechea face parte din primele organe care se formează înainte de naștere. Bebelușul are cu câteva luni o legătură prin sunet cu mama înainte de a se naşte. Sunetul poate ajuta la eliminarea sau reducerea anumitor stări neplăcute iar folosirea lui ne ajută să avem o stare de sănătate cât mai bună.

Corpul uman are peste 55% apă în compoziția celulelor sale iar apa este un excelent mediu de transport pentru sunete şi vibraţii. Cântând, pronunțând sunete sau incantând mantre se stimulează sistemul parasimpatic ce stimulează la un nivel profund starea de bine a omului şi are un efect calmant.

În Yoga mantrele se bazează pe sunete ce vibrează în corp aducând energia în zona respectivă. Incantând anumite sunete putem accesa anumite niveluri de energie ce ajută la echilibrarea funcționării interne a corpului.

În sistemul Universal Healing Tao al Maestrului Mantak Chia există mai multe practici ce folosesc sunete pentru a obține o stare de sănătate optimă. Unul din aceste sunete acționează energetic asupra ficatului, vezicii biliare și ochilor și de asemenea la nivel emoțional și mental.

Atunci când simțiți că aveți nevoie să vă relaxați și să deveniți plin de bunătate și amabilitate este necesar să folosiți sunetul elementului Lemn ȘȘȘȘH ce readuce imediat starea de bine. Repetați acest sunet de câte ori este necesar fără a fi auziți de cei din jur. Puteți folosi sunetul și pentru a calma o situație dintr-o încăpere cu atmosferă agitată sau cu un grup de copii gălăgioși sau nervoși.

You May Also Like