Cum stimulăm sistemul limfatic ?

Sistemul limfatic este echivalentul din organism a canalizării din casă. Când limfa nu circulă cum trebuie apar blocaje ce determină creșterea reziduurilor în corp.

Ganglionii limfatici reprezintă centrele de stocare ale limfocitelor care sunt trupele speciale care ne apără de intruși – bacterii, viruși, ciuperci și alte toxine.

Sistemul limfatic face parte din sistemul circulator alături de sistemul sanguin. El cuprinde o rețea de vase ce transportă un lichid numit limfă. Limfa conține limfocite, produse reziduale și resturile de la celule la care se adaugă bacteriile și alți intruși.

Din ce în ce mai multe persoane au un stil de viață ce presupune petrecerea unei perioade îndelungate de timp fără mișcare. În acest timp sistemul limfatic funcționează la capacitate mică iar prelucrarea și eliminarea reziduurilor se face lent.

Folosește una sau mai multe metode pentru a normaliza funcționarea acestui sistem și a scăpa de reziduurile din organism mai rapid.

  • Consumă apă caldă peste temperatura de 38 de grade Celsius. Te ajută să fluidizezi limfa prin încălzire și să crești volumului acesteia prin hidratare eliminând astfel mai repede reziduurile.
  • Aleargă ușor, mergi rapid sau folosește bicicleta, mișcarea în aer liber sau zone verzi te ajută să stimulezi pomparea limfei în organism prin intermediul musculaturii.
  • Dacă ești o persoană mai statică masajul limfatic sau masajul Chi Nei Tsang, vibrațiile, presiunea ușoară a zonelor unde se află vasele limfatice ajută la pomparea limfei și activarea sistemului imunitar.

Tot ce există este energie și poți folosi energia universală a vieții la stimularea sistemului limfatic prin:

  1. exerciții de Qigong din China folosind Qi
  2. practici de Reiki din Japonia utilizând Ki
  3. tehnici de Yoga din India activând Prana

Poți să te bucuri de o viață mai bună investind în sănătatea ta de azi înainte.

You May Also Like