Cât de mult ne influențează schimbarea vremii?

Ne adaptăm zilnic la schimbările vremii reacționând diferit la elementele climatice.
Există la fiecare dintre noi un potențial de aclimatizare pentru a preveni eventualele situații ce ne afectează activitatea zilnică și sănătatea.

Meteosensibilitatea este modul în care organismul nostru reacționează la modificarile atmosferice. Influențele sunt legate de stilul de viață unde: alimentele procesate, calitatea somnului, poluarea, stresul și sedentarismul favorizează apariția sau dezvoltarea acestei sensibilități.

Temperatura este un element de impact asupra organismului. Modificarea acestui element într-o perioadă scurtă de timp determină un stres fiziologic.

Activitatea glandelor endocrine, calitatea circulației în corp, starea pielii și nivelul de vitalitate determină cantitatea de căldură emisă de corp. Reacția în fața schimbării rapide a temperaturii este dependentă de cantitatea de energie și capacitatea de adaptare consumul fiind mai mare atunci când temperatura variază peste 20 de grade de la o zi la alta.

Variațiile temperaturii provoacă un stres ce afectează sistemul imunitar și metabolismul fiecăruia dintre noi. Cei mai afectați sunt cei care au o reacție lentă de adaptare a sistemului circulator și a celui endocrin datorită funcționării metabolismului la un nivel mai scăzut decât cel optim.

Temperatura scăzută și frigul sunt manifestări ale elementului Apă în cultura chineză ce se echilibrează cu ajutorul lichidelor calde ce reprezintă elementul Foc. Consumând lichide calde organismul primește energia necesară pentru a debloca circulația sanguină și a permite organismului refacerea cantității de energie internă.

You May Also Like