Cum ai grijă de sănătatea ta fizică

Sănătatea este una din condițiile de bază ale unei vieți normale. În puterea ta stă posibilitatea de a avea o sănătate mai bună pe toate planurile: mental, emoțional, fizic și energetic.

Începe de azi să aplici câteva metode simple de a-ți îmbunătăți sănătatea de care ai nevoie ca să trăiești mai bine în fiecare zi.

În anul 1950 Organizația Mondială a Sănătății a declarat ziua de 7 aprilie ca Ziua Mondială a Sănătății. Poți spune La Mulți Ani sănătății tale și scrie o listă cu acțiunile pe care vrei să le faci anul acesta pentru o sănătate mai bună.

Fiecare rezonează cu un anumit stil de viață ceea ce înseamnă că și acțiunile noastre vor fi complet diferite. Caută și testează diverse metode de a stimula o sănătate din ce în ce mai bună.

Respirația este fără îndoială cea mai importantă activitate a organismului uman. O respirație corectă ne permite o funcționare optimă a proceselor din corp. O metodă este practicarea unei respirații corecte și conștiente pe care o poți învăța la un curs de pranayama din yoga, qigong sau alte tehnici de respirație conștientă.

Pe al doilea loc în menținerea unei sănătăți bune este odihna sub forma somnului și a perioadelor de relaxare. Un corp relaxat și o minte relaxată sunt elementele de bază ale refacerii organismului. O metodă eficientă și din ce în ce mai des aplicată este meditația din practicile de nidra yoga, de healing qigong sau alte practici de mindfulness. Este de mare ajutor practicarea tehnicilor de relaxare prin masajul reflexogen, masajului toksen sau prin mișcările efectuate în yoga sau tai chi chi kung.

Un rol important în funcționarea corectă a organismului este hidratarea celulelor cu apă alcalină. Apa alcalină ajută la refacerea ph lichidelor din corp și la optimizarea proceselor de funcționare celulară. Ne putem hidrata cu apă alcalină de la aparate specializate, putem apela la substanțe alcalinizante cum ar fi bicarbonatul de sodiu sau efectua practici de energizare a apei din cosmic healing, reiki sau metoda silva.

Un alt loc important în păstrarea unei sănătăți optime este o alimentație plină de hrană vie. Pe întreaga planetă toate ființele din regnul animal consumă hrană vie sub formă de plante sau alte produse animale. Omul este singura ființă care a apelat la procesarea fizică și chimică a substanțelor pentru a produce noi sortimente de hrană. O metodă simplă pentru a ne păstra sănătatea este consumul de produse naturale și cât mai vii. De asemenea ne ajută în stimularea procesului digestiv folosirea tehnicilor de masaj oriental Chi Nei Tsang sau cele de masaj ayurvedic asociate cu o curățare a aparatului digestiv.

În ultimul rând putem avea o sănătate mai bună atunci când mișcarea face parte din viața noastră zilnică. Există o multitudine de activități pe lângă sport ca mersul pe jos, hatha yoga, qigong, tai chi, dansul și alte forme de mișcare care ne ajută să ne menținem într-o formă fizică optimă.

Dacă ți-a plăcut rămâi aproape și dă de știre dacă vrei să continuăm în articolele viitoare să îți prezentăm mai multe informații despre cum să ai o sănătate din ce în ce mai bună!

You May Also Like