Cât de mult te ajută mersul pe jos?

Mersul pe jos este o formă de mișcare blândă cu impact major asupra sănătății tale. Este o metodă simplă și eficientă de a menține atât condiția fizică cât și sănătatea organismului tău.

Mersul pe jos este accesibil tuturor. Necesită doar să îți aloci zilnic câteva minute fără a folosi un echipament complicat. Este una din activitățile sigure și simple și care aduce o mulțime de beneficii pe toate planurile.

Astazi vom prezenta câteva informații despre avantajele mersului pe jos la nivel fizic.

  • Te ajută să stimulezi sistemul limfatic și eliminarea rapidă a toxinelor din corp. Circulația limfei în partea inferioară a corpului este dependentă de activitatea mușchilor din picioare.
  • A venit căldura, natura a început să înflorească și o plimbare ne ajută să ne oxigenăm mai bine plămânii după o zi petrecută la birou. Îți crești astfel cantitatea de oxigen ce ajunge la celulele tale și automat vei avea mai multă energie și forță.
  • Articulațiile au nevoie să se dezmorțească mai ales dacă ți-ai petrecut mai mult timp stând în picioare sau pe un scaun. Mersul pe jos deblochează cu blândețe articulațiile și le ajută să fie hrănite corespunzător.
  • Circulația sângelui este ușurată prin mișcările brațelor, ale picioarelor și a corpului ce duce la creșterea ratei metabolice și în anumite cazuri duce la scăderea greutății.
  • Mersul pe jos stimulează viața intimă mai ales când alegi să te plimbi alături de jumătatea ta. Redescoperă momentele pline de iubire și de plimbările pe care le așteptai cu sufletul la gură ca să te întâlnești cu jumătatea ta.

O versiune mai eficientă a mersului pe jos este că după ce te-ai plimbat lejer 10-15 minute să faci câteva întinderi și să reiei plimbarea într-un ritm mai rapid. Dacă simți că ai obosit atunci așează-te pe o bancă sau sprijină-te de un copac și continuă plimbarea.

You May Also Like