Ce legătură există între mersul pe jos și sănătatea mentală

Mersul pe jos este o metodă simplă și eficientă pentru echilibrul mental prin accesibilitatea sa și nu necesită alocarea unei perioade mari de timp sau un efort mental solicitant .

Iată câteva avantaje mersului pe jos pentru echilibrul tău mental.

Plimbă-te prin parc sau într-o zonă verde și o să simți cum te ajută la reducerea insomniei sau iritabilității. Acest efect este datorat stimulării sistemului nervos simpatic.

Îmbunătățește semnificativ activitatea mentală prin oxigenarea mai intensă a creierului mergând pe jos mai rapid.

Mișcarea în aer liber te ajută la scăderea riscului de a dezvolta depresia și la eliminarea oboselii psihice sau stresului.

Dacă ai început să ai probleme de memorie şi nu îți aduci aminte de un anumit eveniment important din viața ta atunci fă o plimbare printr-un loc plin de amintiri plăcute și poți redescoperi acea amintire.

Mișcarea prin mijlocul naturii îți oferă întotdeauna modele de inspirație ce îți dezvoltă creativitatea și crește capacitatea de a gândi.

O metodă eficientă de a stimula abilitățile mentale este să alternăm mersul pe jos cu pauze de prezență în care observăm atent tot ceea ce ne înconjoară folosindu-ne de toate simțurile.

You May Also Like