Știi de ce te curentezi iarna?

Până în secolul 20 oamenii au mers mai ales desculți sau cu încălțăminte din piele de animale. La început au dormit pe pământ sau blană. Prin contact direct sau prin pielea animalelor electronii solului au putut intra în corp din abundență.

Prin acest mecanism fiecare parte a corpului se echilibra la potențialul electric al Pământului stabilizând astfel mediul electric al tuturor organelor, țesuturilor și celulelor.

Stilul modern de viață a separat din ce în ce mai mult oamenii de fluxul esențial al schimbului de electroni cu Pământul.

Începând cu anii 1960 noi purtăm din ce în ce mai mult încălțăminte izolatoare din cauciuc sau din plastic. Din ce în ce mai multe haine sunt fabricate din materiale sintetice ce au proprietăți de acumulare electrostatică.

În ultimele decenii, bolile cronice, tulburările imune și bolile inflamatorii au crescut la cote alarmante. Cu toate acestea nu a fost luată în considerare posibilitatea deconectării noastre de suprafața Pământului.

Mai multe studii au relevat faptul că împământarea sau contactul corpului uman cu suprafața Pământului produce efecte interesante asupra sănătății noastre. Aceste efecte se referă la inflamație, răspunsuri imune, vindecarea rănilor și prevenirea și tratamentul bolilor inflamatorii și autoimune cronice.

În mod specific, împământarea unui organism produce diferențe măsurabile în concentrațiile de celule albe din sânge și alte molecule implicate în răspunsul inflamator.

Iarna folosim haine din fibre naturale și sintetice. Prin frecarea lor, ne încărcăm electrostatic și trebuie să ne descărcăm prin conectare la pământ (elementul Yin). Aerul contribuie de asemenea la menținerea încărcării electrostatice fiind uscat în sezonul rece.

Putem să descărcăm energia electrostatică pur și simplu atingând un copac, contactul de împământare de la priză sau să ne spălăm pe mâini.

De asemenea în timpul anului mai intrăm în contact cu solul în vacanță când ne ducem la plajă sau când ne plimbăm desculți prin iarbă.

You May Also Like