Cum îți protejezi ficatul?

În viața ta zilnică ficatul are o multitudine de funcții ce asigură substanțele necesare funcționării optime a organismului, neutralizarea și eliminarea elementelor toxice din corp.

Iată câteva informații importante pentru cunoașterea ficatului tău:

Ficatul este un organ al aparatului digestiv care îndeplinește un rol important în prelucrarea substanțelor din sânge având peste 500 de funcții ce nu pot fi înlocuite de nicio tehnologie actuală și conține între 1 și 1,5 litri de sânge.

Este situat sub mușchiul diafragm în partea dreaptă a abdomenului sub coaste și se întinde până în spate la rinichi.

Reprezintă un depozit pentru minerale sau vitamine, în special vitamina B 12 și a glucozei care este eliberată în sânge pentru a alimenta organismul când are nevoie de energie.

Este singurul organ din corp cu cea mai mare capacitate de regenerare putându-se reface atunci când există țesut sănătos cel puțin 25% din mărimea sa inițială.

Cu un rol atât de important în organism, ficatul are nevoie de atenție specială:

  • Respirația abdominală ajută ficatul prin masajul efectuat cu fiecare ciclu de inspir – expir să își desfășoare activitatea în mod optim.
  • Hidratarea cu apă permite sângelui să fie mai fluid și astfel ficatul poate procesa mai ușor substanțele aduse de sânge și poate elimina prin intermediul vezicii biliare toxinele neutralizate mai ușor.
  • Alimentația cu verdețuri în special în anotimpul primăverii aduce o mulțime de substanțe necesare ficatului pentru a prelucra și produce nutrienții necesari organismului și a neutraliza toxinele din sânge.
  • Exercițiile fizice de detoxifiere a ficatului se regăsesc în practicile din qigongul medical, în masajul Chi Nei Tsang sau practicile ayurvedice.
  • O importanță mare o are modul în care reacționăm zilnic la situațiile ce pot determina conflicte interioare și exterioare. Agresivitatea, nervozitatea, gelozia, invidia, furia sau mânia determină o adevărată avalanșă de reacții în corp ce au ca efect consumul ridicat de energie și apariția surmenajului. Există o multitudine de practici de control și de transformare al emoțiilor prin meditație, qigong, yoga, reiki, etc.

Dacă ți-a plăcut rămâi aproape și dă-ne un mesaj în privat dacă vrei să afli mai multe despre practicile de detoxifiere a ficatului.

You May Also Like