Ora de trezire și starea de fericire

Fiecare om are un ritm al său după care funcționează. Momentul din zi la care te trezești este esențial, e un moment care face diferența între a avea o zi plină de energie sau una lipsită de vitalitate.

Ai nevoie să te trezești dimineaţa plin de energie, odihnit, cu zâmbetul pe buze?

Există câteva trucuri care îți pot face diminețile și mai ales zilele pline de succes și fericire.

Ca să te trezești într-o formă din ce în ce mai bună ai nevoie să îți cunoști propriile nevoi legate de odihnă și modul în care să aplici niște schimbări simple și ușoare în modul de a fi. În weekend fă un plan și pregătește-te pentru ziua de luni.

În Medicina Tradițională Chineză există o împărțire a zilei în paliere orare legate de funcționarea anumitor organe. Plămânii au palierul orar între 03:00 și 05:00 dimineața. Ei se ocupă cu controlul energiei vitale în corp numit Qi / Chi care se traduce și ca respirație.

În același palier orar aerul devine mai bogat în ioni negativi datorită răsăritului astronomic la nivel planetar. Un alt motiv mai local este legat de trafic. Acest interval orar având cele mai scăzute valori dând posibilitatea disipării substanțelor toxice emise de vehiculele cu ardere internă.

Poți face un test în weekend trezindu-te între orele 03:00 și 05:00 dimineața. Apoi deschide o fereastră timp de câteva minute și respiră aerul de afară.

Observă senzația și fă o comparație cu cea pe care o ai atunci când te trezești în mod obișnuit?

Aplică câteva din trucurile explicate în continuare pentru a beneficia de o stare plină de bucurie și energie atunci când îți începi ziua.

  • Înainte de a adormi planifică în mintea ta o anumită oră de trezire și o activitate care să îți placă sau să te mobilizeze. Dai astfel o comandă creierului tău pe care să o execute și dacă vizualizezi cum te trezești plin de energie cu zâmbetul pe buze este și mai bine.
  • Trecerea de la starea de somn sau refacere la cea de veghe sau activă se face treptat. Organismul este echivalentul unui complex industrial la scară mai mică. În timpul odihnei el se reface pregătindu-se pentru activitatea ce urmează a fi făcută. Cel mai bine este să faci câteva întinderi fără a-l deranja pe celălalt. Observă ce face un animal domestic sau sălbatic atunci când se trezește.
  • Prima activitate după vizita la toaletă este hidratarea. Organismul tău lucrează non-stop dar nu a mai primit apă de ceva timp și vrea să elimine toxinele din corp. Două căni de apă imediat după eliminarea urinei fac o diferență mare la nivelul celulelor tale.
  • Câteva mișcări de încălzire determină pornirea motoarelor în corpul tău. Stimularea circulației sanguine prin câteva exerciții fizice, de respirație și mentale te ajută în trecerea mai rapidă la starea de acțiune. Pentru un efect mai rapid și mai puternic este expunerea la soare pentru minim 15 minute chiar dacă acesta nu e vizibil. Soarele este sursa de energie care face posibilă viața pe această planetă.
  • Micro dejunul din fructe îți dă acces la o cantitate de energie ușor asimilabilă. Mănâncă 1-2 fructe preferate înainte de a începe activitățile planificate. Deja când ai ajuns la job ai resursele de energie necesare să îți începi activitatea în forță.
  • Verifică agenda sau programul pentru ziua respectivă înainte de a ieși pe ușă. Este posibil să ai un moment de inspirație sau simți că ai nevoie de ceva cu tine. Materializează-l și o să te feliciți mai târziu pentru cele câteva momente de inspirație. De exemplu simți că ai nevoie de umbrelă, eșarfă, etc.
  • Acordă creierului tău o pauză de încărcare cu energie de câteva minute. Poți face o meditație de 1 – 3 minute, o scurtă rugăciune sau să te vizualizezi cum la sfârșitul zilei ești tot în formă și cu zâmbetul pe buze.

Dacă ți-a plăcut rămâi aproape și dă de știre dacă vrei să continuăm în articolele viitoare să îți prezentăm mai multe informații despre cum să îți începi ziua cu o stare din ce în ce mai bună!

You May Also Like