Cât de multă apă caldă bei zilnic?

Efectele apei asupra corpului nostru depind de temperatura pe care o are atunci când o bem. Față de apa rece sau înghețată, cea caldă sau fierbinte determină o serie de beneficii suplimentare pentru sănătate.

Apa este compusul chimic ce este prezent în toate celulele corpului nostru. Este elementul vital ce permite organismului să funcționeze la capacitate optimă. Apa este folosită și la reglarea temperaturii organismului față de temperatura mediului înconjurător.

  • ameliorează reacțiile la răceală şi alergie. Aburul sau apa sub formă de aerosoli ajută la ușurarea respirației și descongestionarea plămânilor ce face ca să eliminăm cauza tusei.
  • ajută organismul să se detoxifice. Când apa are o temperatură mai ridicată decât temperatura corpului majoritatea compușilor toxici din limfă sunt transportați mai ușor pentru a fi eliminați.
  • îmbunătăţeşte circulaţia sanguină. Apa caldă are un efect dilatator asupra vaselor de sânge și fluidifică sângele.
  • îţi poate dă o senzaţie de plin. Apa caldă te ajută să scapi de grăsimile acumulate prin stimularea metabolismului.
  • ameliorează durerea datorată lipsei de apă sau a nivelului ridicat de toxine. Apa caldă hidratează sângele și îmbunătăţeşte schimbul de substanțe la nivel celular. În mod obișnuit folosim extern apa caldă pentru a combate durerea.
  • îmbunătăţeşte sănătatea sinusurilor. Spălarea cu apă caldă a sinusurilor ajută la eliminarea rapidă a mucozităților și eliberarea nasului.
  • stimulează sistemul imunitar. Apa caldă ajută celulele de apărare ale organismului să lupte împotriva agenților infecţioși care devin parțial inactivi la creșterea temperaturii.
  • reduce stresul și anxietatea. O ceaşcă de apă caldă cu câteva picături de ulei esențial de uz intern ajută la relaxarea și micșorarea tensiunilor interne. În combinație cu o baie cu apă caldă aromată efectul este mult mai puternic.
  • ajută pielea să se refacă mai repede. Consumul de apă caldă sau fierbinte stimulează transpirația și determină o creștere a circulației la nivelul pielii și eliminarea rapidă a toxinelor din zonă.
  • ușurează digestia alimentelor grase. Apa fierbinte consumată înainte de masă stimulează producția de suc gastric și ajută la fluidizarea și separarea grăsimilor conținute de alimente.

Apa fierbinte are o temperatură la care o putem consuma fără a ne provoca arsuri sau alte reacții interne. Apa caldă are o temperatură de maxim 40 de grade celsius. Cu cât consumăm mai multă apă caldă sau fierbinte ajutăm organismul să își mențină funcționarea optimă.

You May Also Like