Avantajele trezitului foarte devreme

Până luna trecută nu eram un împătimit al trezitului de dimineață. Pot spune că eram o persoană care se trezea atunci când avea chef. După mulți ani în care am cochetat cu ideea de a mă trezi de dimineață am făcut o schimbare importantă.

De ce crezi că am făcut acest pas de a mă trezi foarte devreme?

De-a lungul vieții mele m-am trezit la ore diverse începând cu 5:30 și terminând cu ora 15:00 în funcție de ceea ce aveam de făcut în ziua respectivă.

Am citit despre acest curent al oamenilor care își încep ziua la ora 5:00 sau mai bine zis Clubul orei 5. Nu confundați cu ora 17:00 când se servește ceaiul în Regatul Unit.

Am descoperit ce pot face în perioada cuprinsă între ora 04:30 și ora 08:00 ceea ce înseamnă cel puțin 180 de minute de timp de cea mai bună calitate pentru a investi în mine.

Îți poți începe ziua cu activități pe care doar le visai înainte.

Eu îmi încep ziua cu o plimbare prin parc, apoi merg la sală și termin cu ceva înot în piscină și puțină saună. Totul e asezonat cu muzică pe gustul inimii mele.

Apoi urmează o etapă dragă și anume partea de relaxare și energizare a întregii ființe prin practicile de Healing Tao ce includ meditații, Tai Chi și alte practici cu efecte benefice asupra corpului și spiritului.

Îmi prepar cu plăcere un mic dejun sănătos și plin de substanțe necesare corpului meu. Totul devine o artă de a mânca ce susține una din micile plăceri ale vieții!

Îmi revizuiesc agenda pe ziua în curs și reiau planificarea de cu o seară înainte. În funcție de indicațiile intuiției mele aloc resursele necesare activităților zilnice.

Mai citesc o carte sau ascult la căști o carte audio, un curs sau ceva de pe TEDx sau altceva ce mă interesează.

Dacă am inspirație, creionez schița articolului pe care o să îl aranjez puțin mai târziu, alt hobby pe care vreau să îl dezvolt sau altă aptitudine pe care vreau să o fac mai bine.

Astfel la ora 08:00 când îmi încep activitatea profesională mi-am făcut deja toate activitățile care mă ajută să mă simt și să trăiesc mai bine cu fiecare zi.

Sunt plin de satisfacția unei zile pline de bucurie, cu realizări pentru binele meu și cu o eficiență mult mai ridicată față de orele serii în care timpul trece extrem de rapid față de ritmul pe care mi l-am propus.

Seara nu mai trebuie să fac diverse activități de relaxare pentru a mă culca la o oră rezonabilă. Reușesc să adorm imediat după ce am pus capul pe pernă și o să mă trezesc devreme pentru că ACUM merită tot efortul.

You May Also Like