Ce rol are Steaua Nordului în viața ta?

De-a lungul civilizației umane Steaua Nordului a fost ghidul populațiilor care au migrat, a marinarilor care au navigat și punctul de orientare la baza hărților înainte de a apare echipamentele de măsură și actualul sistem prin GPS.

De Steaua Nordului s-au legat o mulțime de legende și simboluri universale. Tot cerul se învârtește în jurul acestei stele care pare a fi centrul universului pentru orice persoană care din emisfera nordică. Steaua Nordului este motivul pentru care locuitorii din regiunile continentale nordice şi-au aşezat altarele templelor în direcţia Nordului.

Steaua Nordului este reprezentarea stelei care indică Nordul fiind aproape aliniată cu axa de rotație a Pământului. Steaua pare că nu se mișcă pe perioada unei rotații complete a pământului în jurul Soarelui. Celelalte stele de pe cerul din emisfera nordică se rotesc în jurul ei.

Pentru o persoană de la polul Nord steaua se află în centru cerului deasupra capului. Cu cât coborâm spre ecuator steaua pare că își schimbă poziția datorită locului de observație. La ecuator steaua Nordului stă chiar la orizont pe direcția Nord. Steaua Nordului nu poate fi observată din emisfera sudică fiind acoperită de curbura planetei.

În această perioadă steaua Alpha Ursae Minoris sau Polaris este una dintre cele paisprezece stele care pot juca rolul de steaua Nordului, în ciclul de aproximativ 26.000 de ani pe care îl face întregul sistem solar în jurul galaxiei. Celelalte stele care se succed în această poziție sunt: Gamma Cephei sau Errai, Iota Cephei , Beta Cephei sau Alfirk, Alpha Cephei sau Alderamin, Alpha Cygni sau Deneb, Delta Cygni sau Fawaris, Alpha Lyrae sau Vega, Iota Herculis, Tau Herculis, Iota Draconis sau Edasich, Alpha Draconis sau Thuban, Kappa Draconis, Beta Ursae Minoris sau Kochab.

În practicile chinezești de alchimie internă se folosește conectarea la Steaua Nordului ce simbolizează centrul cerului asupra căruia se focalizează atenția.

În interiorul ființei tale o să găsești întotdeauna drumul către Steaua Nordului și calea pe care să o urmezi pentru a-ți atinge scopul propus.

You May Also Like