Ai grijă de sănătatea ta emoțională în acest anotimp?

În fiecare zi ne confruntăm cu diverse emoții pe care le identificăm ca bune sau rele. Emoțiile noastre sunt legate de gândurile și de atitudinea pe care o avem față de ele.

Generozitatea exprimă pasiunea de a ajuta semenii și sacrificarea unui interes material cu intenția de a dărui din inimă spre binele tău sau al altora.

Emoțiile reprezintă trecerea de la modul de a planifica prin intermediul gândului la a simți.

Pasul următor duce la transformarea acestor stimuli energetici prin materializare în acțiuni verbale sau fizice.

În Medicina Tradițională Chineză primăvara este asociată elementului Lemn ce guvernează emoția benefică a Generozității.

Generozitatea este soluția ce intervine în stările de suprastimulare sau epuizare mentală ce determină apariția iritabilității, agresivității sau nervozității pe plan emoțional.

Când suntem generoși față de noi sau de alții în diverse moduri determinăm un efect de calmare asupra fizicului și psihicului nostru.

În cazul stărilor mentale suprasolicitante generozitatea stimulează activitatea cerebrală, percepția informațiilor și o gândire clară și coerentă fiind o activitate odihnitoare și revitalizantă pentru mintea și inima noastră.

Nu este nevoie întotdeauna numai de un cadou sau o surpriză pentru a fi generos.

Practică generozitatea prin alocarea unor resurse de timp sau materiale pentru a investi în activități ce te ajută pe tine sau pe alții să fie mai buni, mai sănătoși sau mai generoși la rândul lor.

Toți suntem interconectați și depindem de modul în care ne facem treaba. Timpul nu trece la fel pentru toți, nu trăim pe aceeași planetă ?

Suntem mai amabili dacă semaforul nu este reparat la timp, metroul intră în grevă, când cineva ne ignoră și se comportă necivilizat sau pur și simplu atunci când oferim un zâmbet sau o vorbă bună nouă sau persoanei de lângă noi.

Acțiunile caritabile, fundațiile sau asociațiile non-profit au la bază acest principiu al generozității și atrag fonduri pentru a ajuta și a împlini nevoile celoralți.

Apropierea sărbătorii paștelui este un moment pentru a ajuta persoanele care se găsesc în nevoie. A dărui din inimă este un act de deschidere față de ceilalți, de încredere în suflet, de comuniune cu spiritul, de iubire universală.

You May Also Like