Cum influențează comunicarea relația ta profesională

O carieră de succes se bazează pe abilitatea de a comunica cu colegii de serviciu, cu clienții, cu furnizorii tăi sau cu șefii atât în scris cât și verbal.

De câte ori ți s-a întâmplat să ai o discuție de afaceri și toți au obținut ceea ce și-au propus?

Îți prezentăm mai multe metode simple care te pot ajuta să comunici mai bine în relațiile profesionale:

Ascultă ce are de spus cealaltă parte pentru a identifica soluția la problema pe care o are. Dacă ești în partea care vrea să rezolve o problemă este bine să clarifici toate aspectele ce trebuie luate în considerare înainte de discuția propriu-zisă. Soluția optimă va apare atunci când toate elementele întrebării sunt clarificate. Pornește cu intenția de a înțelege și ascultă punându-te în locul celuilalt.

Momentul potrivit pentru o ședință sau o întâlnire de afaceri este înainte de ora 10:00 ca să folosești la capacitate maximă aptitudinile tale. Dacă discuția începe să devină contradictorie, se îndreaptă spre o criză sau timpul nu mai este de ajuns este benefic să amânați discuția pentru o dată viitoare care să îți permită completarea informațiilor necesare și refacerea echilibrului între părți.

Este necesar să elimini orice poate să îți distrag atenția de la discuția pe care o porți. Caută o poziție care să îți permită concentrarea pe subiect, telefoanele vor fi folosite numai pentru a comunica cu alte persoane aflate la distanță legat de subiectul discuției.

Mai ales când lucrurile sunt serioase fii atent la persoana din fața ta. Când ții morțiș de ceea ce vrei să obții este dificil să primești concesii din cealaltă parte. Permite să se vorbească mai mult pentru a clarificarea propriilor intenții și cere iertare dacă ai greșit.

Momentul actual este cel care contează. Concentrarea asupra lucrurilor care au fost în trecut sau asupra celor din viitor nu sunt motive bune de adus în discuție. Planificarea unor întâlniri pentru evaluarea situației și luarea unor decizii la momentul respectiv este mult mai benefică.

Discuțiile față în față sunt cele mai importante. Ai posibilitatea de a evita apariția frustrărilor, a interpretărilor greșite sau încetarea relației de afaceri. Este mai ușor să trimiți un mesaj pe SMS sau email sau să suni doar atunci când vrei să confirmi sau să planifici o discuție importantă.

You May Also Like