Cum influențează comunicarea relația cu partenerul tău

Majoritatea celor care au o relație de succes se bazează pe abilitatea de a comunica pe toate planurile. De câte ori nu ți s-a întâmplat să ai o discuție cu persoana iubită și să știi cum se termină fraza pe care tocmai a început-o.

Iată câteva metode simple care te vor ajuta să comunici mai bine cu jumătatea ta:

Clarifică despre ce vrei să vorbești

Este un subiect important, sensibil, comun sau doar plăcerea de a sta de vorbă?

În funcție de subiectul pe care vrei să-l abordezi este bine să te pregătești, poate ai nevoie de niște materiale sau alte informații necesare pentru a lua o decizie împreună. Pregătește-ți o agendă și notează subiectul sau lista cu informații și ce ați hotărât.

Dacă te-ai pregătit pentru discuție observă dacă este momentul potrivit

În funcție de dispoziția și starea amândorura poți determina dacă subiectul pe care vrei să îl abordezi are succes de reușită și vei obține ceea ce vrei. Sunteți relaxați și aveți timp pentru discuție ? Dimineața este cel mai bun moment pentru a lua decizii clare pentru că atunci avem minte clară și ne putem concentra la ce facem.

Concentrează atenția atât la limbajul verbal dar mai ales la cel nonverbal

Când ai o discuție există multe informații la care să fim atenți: mesajul verbal, mimica feței, poziția amândorura, privirea și tonul vocii. În cazul unor informații contradictorii cere o confirmare din partea celuilalt.

Alocă un timp pentru comunicare

Este bine să stabiliți împreună un program pe două sau patru săptămâni când puteți vorbi despre relație și ce este important în viața voastră. Dacă ai un stil de viață încărcat aceasta idee este una de eficientizare a timpului personal și de menținere a unei relații benefice și plăcute. Planifică discuția împreună cu jumătatea ta și notează în calendar.

Fii prezent și canalizează-ți mintea la ceea ce se discută

Ascultă și lasă alte gânduri deoparte până când se încheie discuția. Zâmbește și confirmă

ce auzi pentru transmite că ai înțeles ce ți se comunică.

Dacă ți-a plăcut rămâi aproape și dă de știre dacă vrei să continuăm în articolele viitoare să îți prezentăm mai multe informații despre cum să comunici cu succes!

You May Also Like