Cum te menții în formă după echinocțiu?

În perioada fiecărui echinocțiu organismul nostru face trecerea de la arderile intense ce susțin căldura în sezonul rece la răcirea pe care o face atunci când este cald. Este o trecere ce necesită o schimbare de la funcționarea de încălzire la cea de răcire în timp scurt.

Ce poți face pentru a face o adaptare ușoară la aceste condiții variate?

Pentru a ușura acest proces și a oferi corpului energia necesară acestei schimbări importante eu folosesc regimul Ohsawa cu numărul 7.

  • El are rolul de a micșora cantitatea de energie folosită de organism pentru a digera prin consumul de alimente simple sub formă de: grâu, hrișcă, mei sau orez.
  • Ajută la curățarea toxinelor metabolice rezultate în urma consumului de carne și altor produse procesate sau pline de conservanți. Un efect secundar este scăderea în greutate și îmbunătățirea circulației sanguine.
  • Reface echilibrul natural al întregului corp prin armonizarea fluxurilor de energie din corp. Acest lucru se bazează pe conceptul oriental de energii complementare yin şi yang.

În primele zile eliberarea toxinelor dă posibilitatea unor schimbări la nivel emoțional sau mental. Rezultatul este o eliberare a unor emoții negative sau gânduri toxice ce au fost stocate în corp.

În general acest regim ține cam 10 zile dar poate fi adaptat la specificul fiecăruia durata variind între 3 și 28 de zile. După acest regim există o perioadă de reacomodare de maxim o săptămână în care se face trecerea la o alimentație plină de nutrienți ce ajută la refacerea și regenerarea organismului.

Se consumă alimente vii sub formă de fructe și legume proaspete, semințe crude sau germinate, nuci și alimente ce conțin fermenți.

Eu aplic acest regim de peste 20 de ani cu rezultate bune pentru sănătate. După ce termin acest regim persoanele cu care mă revăd îmi spun că am întinerit și că arăt mai bine. Eu simt că am mai multă energie, sunt mai ușor și îmi crește claritatea în gândire.

Dacă ți-a plăcut rămâi aproape și dă de știre dacă vrei să continuăm în articolele viitoare să îți prezentăm mai multe informații despre rețete ale regimului Ohsawa!

You May Also Like