Chefirul de apă – Aliment probiotic benefic

Chefirul de apă este un aliment fermentat din apă și zaharuri ce aduce beneficii importante organismului datorită conținutului bogat în probiotice.

Chefirul de apă este rezultatul procesării glucidelor din apă de către cristalele de chefir de apă numite și ”cristale de apă din Japonia” ce conțin un amestec de bacterii Lactobacil, Streptococ, Pediococ și Leuconostoc cu drojdii de la Saccharomyces, Candida, Kloeckera și eventual altele pe o perioadă cuprinsă între minim o zi și șapte de zile la temperatura camerei.

Cristalele de apă japoneze sau ”boabele eternității” transformă diferitele lichide zaharoase în acid lactic ce dă gustul acrișor, alcool etilic și dioxid de carbon care acidulează băutura. Familia de Lactobacili brevis este specia responsabilă de producerea polizaharidelor care formează aceste cristale.

Folosește chefirul de apă pentru a ajuta organismul să :

  1. aibă o digestie îmbunătățită mai ales în cazul constipației fiind o sursă de substanțe probiotice
  2. înlocuiască fermenții din produsele lactate
  3. atingă greutatea optimă prin stimularea metabolismului
  4. se energizeze cu o băutură cu un gust de limonadă
  5. se refacă în cazul alergiilor sau eczemelor
  6. stimuleze funcționarea sistemului imunitar prin enzimele conținute
  7. detoxifice organismul prin stimularea eliminării toxinelor

Este necesar să iei măsuri de precauție pentru a menține culturile sănătoase. Utilizează recipiente din ceramică, oțel inoxidabil sau din sticlă fără plumb pentru fermentare. Folosește unelte din oțel inoxidabil sau din lemn atunci când manipulezi cristalele.

Este important să nu folosești ingrediente care să inhibe fermenții cum ar fi apa cu clor de la robinet sau conservanții din fructele uscate. Poți utiliza fructe diferite pentru a crea aromele care îți plac.

Dacă ți-a plăcut rămâi aproape și dă de știre prin Like, Share și comentarii constructive.

You May Also Like